- Biznes i marketing

Basen gastronomiczny – jakie są jego funkcje i zastosowanie?

Urządzając swoją restaurację prędzej czy później trzeba będzie zabrać się za urządzanie kuchni. W kuchni na pewno przyda się duża ilość palników, kilku piekarników oraz garnki, patelnie, sztućce, miski. Jednym z bardziej potrzebnych elementów jest także basen gastronomiczny. jeszcze potrzebujecie basenu gastronomicznego. Nie wiesz co to takiego? Już Ci to tłumaczymy.

Kiedy przyda się basen gastronomiczny?

Basen gastronomiczny to nic innego jak duży pojemnik wykonany ze stali nierdzewnej, który umieszczony jest na czterech nogach. Do czego on służy? W codziennej pracy w kuchni użytkowane są sprzęty, które są zbyt duże by mogły być włożone do urządzeń czyszczących oraz takie, które ze względu na swoje właściwości trzeba myć ręcznie.

Basen gastronomiczny jednokomorowy jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Jest to opinia pracowników w kuchni. Jeżeli potrzebujecie mieć dwa pojemniki w basenie to nie ma problemu, gdyż możecie kupić również basen gastronomiczny dwukomorowy.

Jak wcześniej wspomnieliśmy taki basen wykonany jest ze stali nierdzewnej. Jest on odporny na wszystkie uszkodzenia mechaniczne. Nieszkodliwe są dla niego także bardzo wysokie lub bardzo niskie temperatury. Za dobrej jakości sprzęt przyjdzie Wam zapłacić ponad dwa tysiące złotych. Jednak jest to zakup na długie lata, więc nie powinniście się denerwować jego ceną.

Ułatwi on zadanie Waszym pracownikom. Nie będą oni się musieli zbytnio wysilać by umyć wszystkie potrzebne sprzęty. A jak wiadomo w kuchni w restauracji wszystko musi być nieskazitelnie czyste. Od tego zależy zdrowie klientów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − szesnaście =